Правят енергийно ефективни 7 детски градини в община Несебър

10:03, 26 юли 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартираха строителните и монтажните работи по проекта за енергийна ефективност за 7 детски градини на територията на община Несебър. Това са ОДЗ „Калина Малина“ – Несебър, ОДЗ „Яна Лъскова“ – Несебър, ОДЗ „Делфинче“ – Свети Влас, ОДЗ „Мечо Пух“ – Равда, ОДЗ „Обзорче“ – Обзор, ЦДГ „Радост“ – Оризаре и ЦДГ „Детски свят“ – Кошарица.

В най-скоро време детските градини ще имат високоефективни отоплителни системи за битова гореща вода от възобновяеми източници. С цел повишаване на енергийната ефективност и намаляване на разходите за топла вода там ще се монтират соларни инсталации за подгряване на вода. Предстои те да се въведат в експлоатация да края на месец септември.

Предвижда се годишно седемте обекта общо да усвояват 184060 КWh слънчева енергия, което ще доведе до намаляване на емисиите на CO2 със 141,68 тона/год. и ще се направят икономии от разходите за еленергия и дизел за подготовка на БГВ за сградите в размер на 40 379,80 лева/год.

Проектът е финасиран от Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство 2009-2014 с договор за безвъзмездна финансова помощ. Фирмите изпълнители работят по специално изготвена схема така, че да не пречат на нормалния учебен процес в детските градини, за да бъдат отворени те за своите малки възпитаници и през летния сезон, толкова важен за местните хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама