Стартира нов социален проект в Търговище

10:09, 26 юли 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов социален проект стартира в Търговище от началото на месец август. Това се случва след като кметът д-р Дарин Димитров подписа договор с Министерството на труда и социалната политика за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Одобреното проектно предложение се казва  „С грижа за теб” и е с продължителност 26 месеца.

То се явява продължение на услугите, предоставяни по два предходни проекта на Община Търговище – „Комплекс за нови алтернативи”  и „Създаване на интегрирани услуги за деца и семейства”, финансиран от Световна банка.

Заложени са 7 социални и здравни услуги в два Центъра. Единият е за ранна интервенция на деца с увреждания. В него ще се оказва индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания.  В Центъра за консултиране, подкрепа и здраве в семейството ще се предоставят психологическа подкрепа и консултации за бъдещи и настоящи родители, семейно консултиране и подкрепа, индивидуална и групова работа с деца и родители, педагогическа подкрепа за повишаване на готовността на децата  и за равен старт в училище.

По проекта ще работят социални и здравни работници, педагози, психолог, рехабилитатор. Услугите ще се предоставят в ремонтираните и оборудвани, по предходни проекти на Община Търговище, сгради. Това са бившия Дом „Майка и дете” и общностния център на бул.”Ал. Стамболийски”, в които ще функционират двата нови Центъра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама