Незаконни постройки пречат за новия бул. "Северен" в Пловдив, започват да ги бутат

10:16, 26 юли 16 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев е издал 26 заповеди за премахване на незаконни строеж. През август ще бъдат съберин първите седем от тях.

Незаконните строежи са на терен, който попада в района на новия участък на бул. "Северен", от моста на "Адата" до ул. "Васил Левски".

Построените без строителни документи сгради в УПИ І - спортни дейности от кв. 1 по регулационния план на кв. "Хаджи Димитър", възпрепятстват свързването на бул. "Северен" с ул. "Васил Левски".

Част от семействата, които ги обитават, са подали в район "Северен" заявления и декларации за настаняване в жилища от фонд "Резервен", които са разгледани от Комисията по чл. 12, ал. 1 от НУРУЖННОЖП и със становища са изпратени в Община Пловдив.

Междувременно започнаха съвместни действия на районната администрация, III РПУ, ОП "Общинска охрана" и ОП "Жилфонд" за извеждане на лица, обитаващи имоти - общинска собственост, без необходимото правно основание, стартира в района.

След сигнал от граждани самонастанилите се на адрес ул. "Добродол" 23 бяха изведени от имота, а помещенията - запечатани и обезопасени от работници на ОП "Жилфонд". За сградите на адреса вече има издадена заповед на районния кмет за премахване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама