Експерти провериха разрушената сграда на ул. "Отец Паисий", чака се становище

10:30, 26 юли 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експерти от Министерството на културата и представители на Община Пловдив направиха днес проверка на мястото на разрушената сграда на ул. "Отец Паисий" 13. Специалистите огледаха руините и направиха снимки.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, спешната проверка бе разпоредена от Министерството на културата заради сигнал, че е разрушен пореден паметник на културата в Пловдив.

През 2016 г. е одобрен технически проект, който предвижда ниско застрояване и реконструкция на съществуващата триетажна сграда - паметник на културата. В строителното разрешение подробно е описано кои части на къщата могат да бъдат съборени и кои трябва да се запазят.

Предстои експертите да се запознаят с плановете на обекта, за да се прецени дали има нарушение. Ако проверката установи други дейности по сградата, извън тези, които са посочени в становището за съгласуване на проекта, ще бъдат предприети мерки съгласно Закона за културното наследство.

Разрешителното за строеж е издадено от главния архитект на район "Централен" на 5 май т.г. Информационната табела на обекта показва, че строителната площадка е открита на 4 юли. Строително-ремонтните дейности трябва да завършат до 31 декември 2017 г.

Проектът предвижда ново ниско застрояване и реконструкция на съществуваща жилищна сграда с магазини и стаи за гости.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама