Ердоган ще посети Русия на 9 август

11:15, 26 юли 16 / Свят 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще замине за руския град Санкт Петербург на 9 август, за да се срещне с руския президент Владимир Путин. Това съобщи турският вицепремиер Мехмет Шимшех, предадоха световните агенции.

Визитата на Ердоган в Русия е част от усилията на Турция да нормализира отношенията между двете страни след инцидента със свалянето на руския самолет „Су-24“ от турските военни.

Турция е представила на руската страна доклад за взетите мерки за сигурност за възстановяване на чартърните полети, посочи Шимшек по време на разговор с руския си колега Аркадий Дворкович.

"Доколкото съм информиран за началото на чартърните полети между нашите страни, Турция вече е предприела необходимите мерки за сигурност", каза още турският вицепремиер.

Това ще бъде първата среща между Ердоган и Путин след разрива в отношенията между двете страни след свалянето на руския самолет на турско-сирийската в края на миналия ноември. Москва предприе икономически санкции срещу Анкара. След 8 месеца на критики и нападки между двамата лидери в началото на юли руско-турските отношения бяха възстановени, след като Ердоган изправи извинително писмо на Путин.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама