В Смолян съдят мъж, потрошил полицейска кола и насъскал кучето си срещу униформени

12:09, 26 юли 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Смолян образува бързо производство срещу Милен Д., на 29 г., за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта и  деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост и за причиняване на полицейски орган на лека телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето. Той е обвинен и за противозаконно повреждане на чужда движима вещ.  

До момента е установено, че на 23 юли 2016 г. около 1 часа в с. Баните, обл. Смолян, Милен Д. е отправил обидни и цинични думи към двама полицейски служители, които изпълнявали задълженията си по охрана на обществения ред.

Той отказал да му бъдат поставени белезници, като започнал да се дърпа и бутал полицейските служители, излял бира върху автомобила на МВР, съпротивлявал се и при влизане в полицейската кола изритал с крак задна лява врата, като я деформирал, след което с глава счупил задно ляво стъкло на същата врата и направил опит да  блъсне с ръце единия от полицейските служители. В същото време Милен Д. отправил команда към собственото си куче с думите: “Дръж ги, дръж ги”, при което животното захапало един от полицейските служители, с което му е причинило лека телесна повреда, изразяваща се в рана от ухапване, кръвонасядания и охлузване  на лявата подбедрица.

Районна  прокуратура-Смолян ще внесе делото в съда в законния седмодневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама