Каракачанов поиска мораториум на Дъблинското споразумение

12:39, 26 юли 16 / Политика 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Призивът ми към българското правителство е да замрази изпълнението на Дъблинското споразумение, според което бежанците трябва да се връщат в първата страна в Европейския съюз, в която са били регистрирани. Това поиска лидерът на ВМРО и зам.-председател на парламента Красимир Каракачанов. Според него спогодбата трябва да бъде замразена до намирането на правилни и адекватни решения, които ще гарантират сигурността на всички европейски държави включително България. 

 

"Няма вечни документи. Има договори, които се правят, за да решават някакъв обществен проблем. Когато не го решават, имаш правото да го преразгледаш. Редица премиери на други европейски държави смятат, че Дъблинското споразумение не решава проблемите с нелегалната емиграция. Редно е да се вземат нови мерки, които да гарантират сигурността на Европа", убеден е патриотът. 

 

По думите му България може да е инициатор на подобна идея, защото ние сме потърпевши. Случващото се в Турция отваряло възможността България да бъде първата страна, която ще бъде залята с огромен брой нелегални емигранти. Каракачанов даде за пример последния атентат в германския град Ансбах, където терорист се взриви и рани десетки граждани. По-късно се оказа, че той е сирийски гражданин и е трябвало да бъде върнат в България. 

 

"Представете си, че този беше върнат преди 2 седмици и беше извършил своя терористичен акт на територията на България. Трябва да се мисли прагматично и в перспектива", обоснова се Каракачанов. 

 

Като адекватно решение лидерът на ВМРО обяви недопускането на навлизането на нелегални емигранти на територията на ЕС. Според него, ако Дъблинското споразумение се спазва, от Германия и Австрия трябва да бъдат върнати в България няколко хиляди чужденци. "Това не е решение на проблема. Това може да реши някои проблеми на Германия и Австрия, но ще затрудни България. Трябва да се търси общо решение", обясни Красимир Каракачанов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама