Всички дейности по сградата на ул. "Отец Паисий" 13 в Пловдив са законни, установи проверката

12:50, 26 юли 16 25 629 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Строителните и демонтажните работи, които се извършват в момента, са съгласно одобрения и съгласуван проект и издаденото разрешение за обекта. По него се предвижда преизграждане на съществуващата лицева фасада и възстановяването й по автентични данни от 20-те години на миналия век." Това заяви арх. Слави Славов от Главна дирекция "Инспекторат за опазване на културното наследство" на Министерството на културата.

Днес сутринта той и представители на Община Пловдив по разпореждане на министъра на културата направиха спешна проверка на ул. "Отец Паисий" 13 в Пловдив, за където имаше сигнали, че се разрушава паметник на културата.

По думите на арх. Славов действията по разрушаването на обекта са законни.

"За мен най-интересното беше да видя оригиналния чертеж на арх. Джаков и арх. Стойков от 1920 година, по който е изградена сградата. Новият проект предвижда точно това възстановяване към този момент", поясни експертът.

Той е категоричен, че одобреният технически проект, който предвижда ниско застрояване и реконструкция на съществуващата триетажна сграда, предвижда възстановената фасада да отговаря напълно на оригиналните чертежи.

Строителните дейности на обекта продължават, но под непрекъснатия контрол от страна на Инспектората за опазване на културното наследство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама