Господин Тонев: Ще правим скромна кандидат президентска кампания

13:04, 26 юли 16 / Политика 25 539 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Господин Тонев е от Димитровград. Председател е на партия Българска демократична общност. Преди това бе в СДС, а в мандат 1997-2001 г бе депутат в 38-то Народно събрание. Днес в Хасково той съобщи, че ще се кандидатира за президент на предстоящия вот.  

Г-н Тонев, казахте, че партия Българска демократична общност ще имате двойка на президентските избори. Това означава ли, че Вие като лидер ще сте кандидат за „Дондуков“ 2?

Аз най-вероятно ще бъда кандидат. Както е казал Македонски – Никой няма залог за утрешния ден. Нека първо обаче направим публични срещи с хората.  

На кого ще разчитате за гласове. Откъде ще очаквате, от дясното, от центъра… Вие като десен представител няма как да разчитате на гласове от лявото пространство?

Ние като светогледна ориентация сме близки до разбирането за човека, това което Балзак нарича средина, т.е в изхабените политически категории център и дясното.

Ще обирате гласове от дясното пространство. Там е Реформаторския блок, те са десни политици. Ще накъсвате това поле допълнително?

Това означава, че достойнството на човека е държавата, обществото е да уважават. Първият израз на това е свободата да изразяваш мнение. Ние имаме куража и самочувствието и смирението. Надеждата ни е, че това силни политически и най-вече светогледни послания, които са свързани точно с ролята на президента като човек,    който свързва разкъсаните парчета на нацията и че ние ще се борим за хората, които имат собствено разбиране за нещата без да вземаме отникъде, тъй като никой не е господар на гласовете си. Т.е ще се борим за хората, които нямат своя политическа родина. Последните изследвания показват, че такива са 45% от населението. Мисля, че има и по-добър път за развитие на България и нямаме намерение да влизаме в роля на помагачи или на хищни кучета, които ще вият срещу някой. Знам, че това не се възприема и че малките групи винаги са заподозрени, че са използвани, но не е така.

С кои партии ще водите преговори и с кои – не?

С никого не водим преговори. Единствено говорим с хората, за да развием нашите идеи и неща. Досега направихме дискусионни срещи в 5 града. Не искаме да участваме в боричкания, не сме хора, които нямаме реална представа затова кои сме, къде сме и как действат обществените механизми. Не участваме в никакви долни, платени и подменящи смисъла на усилията ни.



Как ще финансирате кампанията си?

Само и с изключителна финансова подкрепа от приятели, симпатизанти и съмишленици. Ще правим скромна кампания. Това е недостатъка, но в същото време това е нашата сила. Искаме да сме почтени и да не ползваме ресурси, за които идеологията, която изповядваме отрича.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама