Около 4000 души са аплодирали „Карлсон и дребосъчето” на търновския театър

13:37, 26 юли 16 / Култура 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 4000 малки и пораснали деца са аплодирали детския спектакъл „Карлсон и дребосъчето” на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Постановката е част от афиша на МДТ вече шест месеца, а с нея търновските артисти са гостували на семейната публика във Враца, Кнежа, Лом и Троян. В турне с това заглавие трупата играе по две представления на ден.

С „Карлсон и дребосъчето” храмът на Мелпомена в старата столица направи специален подарък за търновските деца. В спектакъла „оживяват” любимите герои от романите на Астрид Линдгрен. Той ще бъде представен отново във Велико Търново на 29 юли от 18 часа в камерна зала на театъра.

Актьорът Милен Иванов се превъплащава в ролята на Карлсон, а Дребосъчето играе Стефка Златкова. Иван Митев пък е неузнаваем в женски образ - този на домоуправителката Фракенберг. В постановката участват още Детелин Кандев, Дончо Дончев, както и най-младото попълнение в драматичната трупа Елица Дейкова.

Режисьор на спектакъла е Стела Андреева, а над веселите костюми и сценографията е работила Лидия Къркеланова. "Постарахме се да има много цвят на сцената, защото вярвам, че театърът е изкуство, което не трябва да храни само душата, но и окото", признава Стела Андреева. "Музиката, която звучи в спектакъла, е изцяло за възрастни, защото гледаме на децата като на зрели хора. Така се опитваме да изградим у тях вкус и отношение към красивото и изкуството", допълва тя.

 Билети все още може да се намерят на касата на МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново. Спектакълът е на 29 юли от 18 часа в камерна зала.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама