Потвърдиха ареста на силистренец, разпространявал наркотици във Варна

14:00, 26 юли 16 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Борислав Борисов, разследван за притежание и разпространение на наркотици във Варна, ще дочака края на досъдебното производство в ареста. Днес състав на Варненския апелативен съд отхвърли жалбата му срещу най-тежката мярка за неотклонение, наложена от Окръжния съд във Варна.

Роденият в Силистра 30-годишен мъж е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Трето Районно управление на полицията за това, че на 5 май тази година държал над 300 грама марихуана и почти 20 грама амфетаминови производни, за да ги разпространява. На същата дата продал 2,61  г марихуана на наркозависимо лице.

За втори път след първоначалното задържане под стража на Борислав апелативната инстанция намира, че всички законови основания за най-тежката процесуална мярка за принуда са налични и към момента. Събраните доказателства категорично потвърждават обоснованото предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвинен. От лекия автомобил на обвиняемия органите на реда иззели марихуана, а от показанията на разпитания свидетел и частичните самопризнания на Борисов е било установено, че той е разпространявал наркотичните вещества. Престъплението е тежко по смисъла на закона, а наказанието за него е от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба от 5000 до 20 000 лв.

В материалите по досъдебното производство, което е към своя край, се съдържат гласните свидетелства на няколко души, дали добри характеристични данни за младия мъж. Този факт обаче не променя и втория обоснован извод на съда, че актуална и към сегашния момент е опасността Борислав да се укрие от наказателно преследване или да извърши ново престъпно деяние. Обстоятелството, че престъплението е извършено във Варна, а обвиняемият е с адресна регистрация в с.Ситово, Силистренско, води и този съд до извода, че Борисов може да се отклони от наказателно преследване.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама