11.4 млн. лв. ще инвестира EVN в Старозагорско

14:45, 26 юли 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Общо 11.4 млн. лв. ще са инвестициите EVN България в Старозагорска област през тази година”, съобщи днес Костадин Величков, член на Управителния съвет на електроразпределителното дружество. Те ще бъдат за изграждане на система за дистанционно отчитане на електромери, развитие на мрежата, повишаване сигурността на захранването, намаление на технологичните загуби и изнасяне на електромерите на границата на собственост. Ще се изградят нови 103.2 км електропроводи и 28 трафопоста.

В района на бившия завод „Агробиохим” в Стара Загора ще бъде изградена нова кабелна мрежа. В зоната ще бъдат изградени няколко трафопоста и реновирани въдушните електропроводи.

„Инвестицията е, за да се удовлетворят нуждите на бизнес клиентите на компанията. Новата кабелна мрежа ще бъде изградена за два месеца”, уточни Величков.

Започва изграждане и на нови кабелни мрежи в югоизточната промишлена зона на Стара Загора, в района на ДЗУ.

В Стара Загора вече са инсталирани 80 780 дистанционни електромера и 409 балансови по изводи в трафопостовете. Градът е на 100% покрит. Над 20 000 са дистанционните електромери в Казанлък, от септември започна поставянето им в Раднево и Гълъбово.

Кражбите на електроенергия в Старозагорска област са нараснали с 54% спрямо същия период на м.г. и са в размер на 208 440 лева, отчетоха от компанията. В град Стара Загора те са под 10%, повече ток се краде в Казанлъшко и Радневско. Потреблението на електроенергия е  с 1.1% повече спрямо предходната година.

Намаляват жалбите до дружеството от недоволни клиенти. За първите шест месеца на т.г. са подадени 643 жалби в цялата област, което е с 19% по-малко сравнено със същия период на 2015 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама