„Алея на книгата“ идва с над 2500 нови заглавия

14:48, 26 юли 16 / Култура 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 2500 нови заглавия, издадени през последната година, ще предложи във Варна традиционната „Алея на книгата“. Тя ще се проведе от 29 юли до 7 август. Шатрите й, както всяка година, ще бъдат разположени в пешеходната зона между Фестивалния и конгресен център и хотел „Черно море“. В тях продукцията си ще предлагат над 50 издатели и търговци на книги, а щандовете им ще работят от 10 до 22 ч.

Голяма част от издателствата правят панаирни отстъпки по време на изложението, припомни Василка Ванчева от Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“. Акцент тази година ще бъде представянето на нови и млади автори.

Варна е първият град, в който българската книга е представяна на мострен панаир. Това става на 18 юли 1927 г. в сградата на училището на мястото на днешния хотел „Черно море“, припомниха организаторите.  Панаирът се е провеждал веднъж на 3 години с идеята обикновеният човек да може да види на едно място какви издания се предлагат в България. Преди това те са били достъпни главно в библиотеките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама