Ракетна площадка за борба с градушките ще правят край Тулово

15:51, 26 юли 16 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници в Мъглиж взеха решение да предоставят имот в землището на с. Тулово за изграждане на ракетна площадка от Изпълнителната агенция за борба с градушките. Това стана на редовното днешно заседание на Общинския съвет.

С пълно единодушие местните старейшини упълномощиха кмета Господин Господинов да приеме дарение от  48 000 лв., с което ще бъде оборудвана фитнес зала в Спортно-младежкия център в Мъглиж.

 Единодушно беше взето и решението за преобразуване на имоти от публична в частна общинска собственост. Мярката е заради читалище „Пробуда-1869” в Мъглиж, което ще ремонтирано по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. На първия етап ще бъдат извършени ремонт и реконструкция на покрива на сградата.

Община Мъглиж ще може да кандидатства по същата програма с проекти за преустройство, основен ремонт и обновяване на читалището в с. Зимница и за оборудване и обзавеждане на читалищата в с. Ягода и в с. Тулово.

На заседанието присъства и областният управител Георги Ранов. Той поздрави съветниците за експедитивната им работа и взетите решения в полза на хората от общината.

Зам.-кметът Душо Гавазов пък му благодари за съдействието и бързото решаване на въпроса с прехвърлянето на собствеността на третия етаж на сградата, в която се помещава администрацията на община Мъглиж.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама