Непълнолетни от Гулянци отиват на съд заради кражби

16:10, 26 юли 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Никопол изправя пред съда непълнолетните  Николай К. /18г./ и Георги Д. /15г от град Гуланци, заради поредица от битови кражби в родния им град, става ясно от съобщение на Апелативната прокуратура във Велико Търново. Младежите са обвинени в това, че за периода от 15.10.2015 г. до 14.03. 2016г., при условията на повторност и на продължавано престъпление, отнели чужди движими вещи на стойност 2696 лв, За целта те предварително се наговаряли и с малолетния В. К.

Съучастниците прониквали в чуждите домове като повреждали прегради, използвайки за целта техническо средство. Прокруратурата им е повдигнала обвинение, като непълнолетни, но  могли да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си,.

Двамата подсъдими израснали заедно и били приятели.  Познавали добре населеното място, разположението на къщите и навиците на обитателите им. През 2014 г., Николай К. бил осъден за първи път за кражба, като за период от една година, бил осъден още 4 пъти. Въпреки това продължил с престъпната си дейност.

Младежите открадвали предимно хранителни стоки и битови вещи, които продавали на безценица. Най-често двамата подсъдими извършвали кражбити, а малолетният В.К. използвали, като външен наблюдател и помощник при носенето на отнетите вещи.

Николай К. е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районния съд в Никопол.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама