Новозагорец на съд за отглеждане и разпространение на канабис

16:20, 26 юли 16 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжен съд Сливен уважи внесеното искане на Окръжна прокуратура - Сливен, като взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия Мартин П. 

29-годишният мъж е обвиняем за две престъпления - за това, че на 17.09.2015г. в .Нова Загора в дома си на ул.“Ангел Кънчев“ в парник държал растения от рода на конопа с цел разпространение в нарушение на правилата, установени от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, както и затова че по същото време и на същото място отглеждал растения от рода на конопа  в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Най-тежката мярка за неотклонение е взета от Окръжния съд, т.к. в законоустановения срок обвиняемото лице не е внесъл сумата по определената му мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1000лв.

За тежкото умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 2г. до 8г. и глоба от 5000лв. до 20 000лв., а за престъплението по чл.354в ал.І от НК – наказание „лишаване от свобода“ от 2г. до 5г. и глоба от 5000лв. до 10 000лв.Редом с това, съдът е взел предвид и факта, че обвиняемият към момента на извършване на деянията вече е бил осъждан с влязла в законна сила осъдителна присъда.

Съдът е споделил становището на прокурора при Окръжна прокуратура Сливен, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Мартин П. е извършил горепосочените тежки умишлени престъпления и е налице опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.   

Определението на ОС-Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама