Подсигуриха дом на новородени деца

17:24, 26 юли 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три семейства в Благоевград започнаха обучение по проект "Приеми ме".

Те ще преминат петдневен курс, по времето на който екипът по приемна грижа към Община Благоевград ще ги запознае с особеностите при отглеждането и възпитаването на деца от институция.

Основната цел на обучението е да се осмисли значението на приемната грижа, семействата да развият своите родителски умения, отчитайки същността и особеностите на децата в риск. 

Проектът "Приеми ме", този месец осигури дом на две новородени, които са изведени от Родилен дом и настанени в приемни семейства. С тях, до този момент, общият брой на децата, на възраст от 0 до 15 години, е 35 от началото на 2016 година. 

Неговата цел е да се усъвършенства и разшири обхвата на услугата „приемна грижа” за отглеждане на деца в риск от 0 до 18 години и до 20 години, ако са учащи, в семейна среда. 

Акцент е поставен към развитието на специализирана приемна грижа за деца с увреждания, деца, жертви на насилие или трафик.

Специален фокус се поставя върху настаняването на деца до 3-годишна възраст, които според статистика са 33,5 % от общия брой. Доставчик на услугата „Приемна грижа” е Община Благоевград.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама