РИОСВ провери за замърсяване на напоителен канал в Шумен

20:05, 26 юли 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След сигнал от „Напоителни системи“ ЕАД клон Шумен за замърсяване на напоителен канал с отпадъчни води, образуващи пяна по повърхността, РИОСВ Шумен извърши проверка на място, съобщиха от екоинспекцията.

Каналът се намира източно от яз. „Шумен“ „М-1“. На проверката присъстваха представители на ВиК – Шумен ООД, „Напоителни системи“ ЕАД клон Шумен и „Фикосота“ ООД. Установено бе, че в канала се заустват отпадъчни води от дъждовен колектор.

Взети са проби от отпадъчни води на „Фикосота“ ООД. Първата точка е от заустването в канализацията на  Шумен и втората – при заустването на напоителния канал.

Поради силното запенване, синкавия цвят и мирис на перилни препарати, водите в  дъждовния колектор са замърсени от отпадъчни води с концентрация на детергенти.  Очакват се резултатите от водните проби.

РИОСВ Шумен е предписала с протокол„Фикосота“ ООД да прекрати изпускане на отпадъчни води от дейността си в дъждовен колектор. Допълнително се изяснява от ВиК – Шумен изтичането на отпадъчни води в дъждовния колектор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама