Единственият път на Турция е интеграция в ЕС, смята Асен Агов

20:06, 26 юли 16 / Политика 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турция има само един път, а именно на по-нататъшна интеграция с глобалния икономически живот, с ЕС, който е най-близо до нея. Това обясни Асен Агов в ефира на БТВ.

Той уточни, че Турция ще реши сама дали ще бъде част от свободния свят, или ще влезе в изолация. Светът изглежда стъписан и реагира с голяма доза негативно отношение към огромната чистка, която последва, изтъкна Агов.

Според него алтернативите за Турция са или да приеме демократичните принципи, или да е в изолация, заедно с Русия, при война, която води на южната си граница в Сирия, при гражданска война срещу кюрдите, с обезглавена армия и с икономика, която не е в цветущо състояние.

За икономиката на Турция е нужен 550 млн. долара текущ оборот всеки ден. Ако влезе в изолация, тя няма как да финансира своята икономика, много предприятия ще потънат, каза още съветникът на външния министър. 13% от икономиката на Турция се произвежда от туризма, който е в окаяно състояние заради атентатите и всички събития, свързани с опита за преврат, посочи още той.

Не виждам как могат да се произведат избори в състояние на извънредно положение, поясни още съветникът на външния министър на въпрос дали трябва да се разкриват секции в Турция за президентския вот у нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама