Събират доброволци за почистване на находките от Ряховец

07:06, 28 юли 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В периода от 6 юни до 22 юли 2016 г. за второ поредно лято се проведоха редовни археологически разкопки на крепостта Ряховец. Проучванията бяха съсредоточени в района на западната порта и част от прилежащата северна крепостна стена. Продължи и проучването на жилище от бронзовата епоха, открито в предходния сезон. По време на разкопките бяха открити близо 300 находки, сред които късноримски и средновековни монети, накити, предмети от въоръжението, както и множество керамични фрагменти от античността и средновековието.

Преди да бъдат събрани във фонда на Горнооряховския музей, находките се нуждаят от почистване. В тази връзка Исторически музей – Горна Оряховица кани в събота, 30 юли, всички желаещи да се докоснат до археологическите открития и да участват в тяхното почистване.

Освен възможността да научат повече за проучванията и намерените предмети, музеят ще предостави на доброволците безплатен вход за експозициите през целия ден. Всички, които искат да се включат в помощ на археолозите, могат да го направят в Исторически музей – Горна Оряховица през съботния ден от 10 до 17 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама