Талантливи търговищки ученици летуваха в общинската база в Балчик

07:17, 28 юли 16 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трета поредна година талантливи ученици от I Основно училище „Христо Ботев“  в Търговище имаха пет вълнуващи дни на морския бряг в Балчик. Инициативата се реализира със съдействието на Общината, с цел поощрение на млади хора с успехи в областта на науката, изкуствата, спорта, както и участници в емблематичния за училището и града ни фанфарен оркестър.

"31 ботевски възпитаници се наслаждаваха на заслужена  награда в общинската почивната станция. Ръководители на отличените ученици бяха Галина Станчева – главен учител по български език, Ивелина Захариева – старши учител по музика, Валя Георгиева – педагогически съветник.

Дните край морския бряг бяха слънчеви и изпълнени с позитивни емоции. Радвахме се на дълго чакания отдих. За да не се откъсват от спортния режим, спортистите тренираха и на плажа. Нека обичта и всеотдайността в любимия спорт ги водят към нови успехи. В една от летните вечери присъствахме на нестинарско шоу. Станахме част от нестинарския ритуал, който е типичен за родната фолклорна традиция. Насладихме се на нестинарското хоро, а след това изиграхме и няколко свои, под ритмите на звучащата хороводна музика. Изпълнението на фолклорни танци от ботевски възпитаници се превърна в традиция за престоя ни в Балчик. Нашите ученици обичат българския фолклор и умеят да го танцуват и пеят, с което се гордеем. Родни и чуждестранни туристи снимаха атрактивните им изпълнения", споделиха от училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама