Решения по 73 точки ще вземат общинските съветници в Стара Загора

07:26, 28 юли 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Решения по 73 точки ще вземат днес общинските съветници на редовна сесия в Стара Загора.

Ще бъдат дискутирани промени в седем  наредби свързани с реда за упражняване правото на собственост върху капитала на търговските дружества,  за определянето на местните данъци свързани с данък за такситата,  условията и реда за финансово подпомагане на проекти на неправителствени организации, кметове и сдружения на граждани,  за устройството и управлението на гробищните паркове и за пазарите.

Съветниците трябва да одобрят и проектите за ремонт на две училища, с които Общината ще кандидатства по Оперативна Програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Местните старейшини ще приемат и  План за устойчива градска мобилност на Стара Загора за периода 2016-2020 г. Отчет за дейността на Общински съвет Стара Загора за периода януари – юни 2016 г. ще представи председателят Емил Христов. Очаква се и одобрение за закриването на два общински пазара, както и поставяне на паметна плоча с барелеф на Захари Стоянов в село Люляк.

Ще се вземат и решения за продажба на парцели в ромския квартал  „Лозенец – разширение“, на общинско жилище и общински поземлени имоти.

Общинските съветници ще грасуват и разрешения за изменение на устройствени планове  в Стара Загора и крайградската зона.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама