Официално откриват празника "Златна праскова" в Гавраилово

07:44, 28 юли 16 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционният празник "Златна праскова" се открива официално днес в Гавраилово с кръгла маса на тема: „Овощарството в България – проблеми и перспективи за развитие” с участието на министър Десислава Танева и водещи специалисти от Института по овощарство в Пловдив. Открива се и изложба на праскови и дегустация на площада пред читалището в селото и приветствия от домакини и гости на празника.

Предвидена е изложба на участниците в конкурс за любители-фотографи на тема „Най-вкусната българска праскова”, изложба на рисунки на тема „Праскова”, изложба на тема „Прасковата – минало, настояще, бъдеще”, както и демонстрация как се прави сладко от праскови в Гавраилово.

В празничната програма са включени конкурси, състезания и изложби на самодейци от селото, които ще се провеждат на площада пред читалището. На 30 юли /събота/, отново на площада, ще се състои среща на Калайджиевия род.Проявата бележи 15-тото си издание и преминава под патронажа на министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

Празникът започна преди два дни с изложба с картини на младия художник Димитър Рачев. Той е  ученик в 12-ти клас на Художествената гимназия „Димитър Добрович’ в Сливен, с корени в сливенското село Гавраилово. Изложбата в галерия „Май” представи преподавателят  Стефан Кънев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама