Обсъждат ролята на доброволците за превенция на трафика на хора

08:30, 28 юли 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Национална доброволческа среща на тема „Ролята на доброволците при реализиране на програми и кампании по превенция на трафика на хора на местно ниво“ се провежда днес в хотел „Черно море“ във Варна. Организатори са общинската дирекция„Превенции“, Местната комисия за борба с трафика на хора и Националната комисия за борба с трафика на хора.  Участници във форума са експерти от комисиите за борба с трафика на хора от Варна, Бургас, Велико Търново, Сливен, Благоевград, Русе, Пловдив, Монтана и Пазарджик, както и доброволци от Градския превантивен клуб към дирекция „Превенции“ и към комисиите от страната.

Предвидени са два модула. В първия с тема  „Трафик на хора и интернет – актуални тенденции и политика на отговор“ информация ще предложат инсп. Любомир Тулев (специализиран сектор „Киберпрестъпност“ при ГД  БОП – МВР) и инсп. Олга Рангелова (специализиран сектор „Трафик на хора“ при ГД  БОП – МВР), както и Луиза Шахбазян, зам.-координатор на Националния център за безопасен интернет.

Вторият модул е работа на терен - пред входа на Морската градина. Там доброволците от Градския превантивен клуб към дирекция „Превенции“ заедно с доброволците от страната ще проведат информационна кампания за превенция на трафика на хора „Синьо сърце“. Кампанията е по повод 30 юли – Международен ден за борба с трафика на хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама