Захариева с въпрос към Цацаров: Как ще преборим корупцията по високите етажи

09:06, 28 юли 16 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правосъдният министър Екатерина Захариева би попитала главния прокурор Сотир Цацаров какво могат да направят, за да преборят корупцията по високите етажи на властта. Изказването на министъра дойде след въпрос, ако според приетите в сряда промени в Закона за съдебната власт имаше възможност като депутатите да задава въпроси на главния прокурор, какво би го попитала.

Захариева каза още, че не приема аргументите на ДПС срещу съдийското самоуправление и възможността главният прокурор да бъде изслушван в парламента по доклади за дейността на прокуратурата и да му бъдат задавани въпроси както от депутати, така и граждански организации.

„С организираната престъпност МВР и прокуратура се справят добре“, допълни Захариева пред "Нова" и каза, че тя е говорила на тема корупция със Цацаров и „имаме воля и план“ за справяне с проблема.

„Реформата не свършва с този закон. Има редица други закони, които трябва да се приемат“, заяви още правосъдният министър, визирайки приетите в сряда от парламента сериозни изменения в съдебния закон.

Според правосъдния министър магистратите вече нямат никакви оправдания за вмешателство в работата им. „Всичко е въпрос на техния манталитет. Законът дава предпоставките обаче да има всички гаранции за независимост“, допълни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама