Обама: Хилари Клинтън е най-добрият кандидат за президент в американската история

09:22, 28 юли 16 / Свят 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Опитът на Хилари Клинтън я прави най-добрият кандидат за президент в цялата американска история. Тя никога не се предава и се старае да даде на всеки американец колкото може повече възможности за успех.  Това заяви настоящият президент на САЩ Барак Обама пред конвента на Демократическата партия, който се провежда във Филаделфия.

Според него бившият държавен секретар е по-подходяща за поста на държавен глава повече от когото и да било в историята, включително от сами него и от съпруга й Бил Клинтън.

"Аз съм по-оптимистичен за бъдещето на Америка от когато и да било", каза Обама, а думите му бяха приветствани с бурни аплодисменти в залата.

По думите му Хилари Клинтън е единственият кандидат на тези избори, който вярва в това бъдеще. Тя е лидер, който има конкретни планове как да преодолее бариерите, да счупи стъкления похлупак и да даде повече възможности на всеки американец, каза Обама.

"Америка и сега е велика. Америка и сега е силна. Обещавам ви, че нашето величие и нашата сила няма да зависят от Доналд Тръмп", каза Обама. По думите му Тръмп разчита на страха, за да печели гласове. "Ние не сме чупливи хора, силата ни не идва от самопровъзгласил се спасител , обещаващ , че само той може да върне реда, ако правим нещата по неговия начин."

Обама напомни, че Тръмп подкрепя прилагането на мъчения и религиозната нетърпимост, и предава американските ценности. Той призова избирателите да не освиркват Тръмп а да  дадат подкрепата си за неговата съперничка.

Президентът подчерта, че Клинтън е готова да бъде главнокомандващ и че може да постигне целите си, в това число в борбата срещу тероризма, без да прибягва към изтезания и без да забранява достъпа на хора в САЩ заради религията им.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 8 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама