Спас Гърневски поиска оставката на Лукарски заради акциите на Панаира

09:33, 28 юли 16 / Политика 25 523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник от ГЕРБ и бивш кмет на Пловдив Спас Гърневски поиска оставката на министъра на икономиката Божидар Лукарски заради дарените акции от Международния панаир.

Гърневски прочете в залата на Общинския съвет декларация, адресирана до министър-председателя, в която настоява правителството да преразгледа решението си.

"Панаирът не може да бъде разменна монета на посткомунистически олигарси и почетни руски консули", заяви Гърневски, визирайки мажоритарния собственик на Пловдивския панаир Георги Гергов.

Бившият кмет на Пловдив припомни спряганите от общественото мнение предположения, че Гергов ще размени близо 30-те процента акции, предоставени на Община Варна, за апетитет имот, известен като "Дупката", в центъра на морската столица.

Така Гергов би придобил 80 процента от собствеността на Международния панаир.

Преди години Панаирът бе в забранителен списък за приватизация, но впоследствие, по време на управлението на Тройната коалиция, той бе изваден от този списък и се стигна до това Община Пловдив чрез смесеното си дружество с Георги Гергов "Пълдин тур инвест" да загуби значителни пловдивски имоти, припомни Гърневски.

По думите му преди 10 години това дружесво е създадено с намерението да развива Стария град, Международния панаир, ще създава условия за развитие на икономика, култура и т.н. Нищо от това обаче не се случи, категоричен е Гърневски.

"Това е пореден опит за кражба от нашите пари", заяви и Божидар Здравков от групата на Реформаторския блок. "Надяваме се, че ще спрем тази сделка и пловдивчани ще ни благодарят", заяви той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама