Съмняват се, че вирус е повалил децата от ЦДГ „Слънчо“

10:37, 28 юли 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почти са отхвърлени съмненията, че храна е причинила здравословните проблеми на децата от ЦДГ „Слънчо“. Новата версия е за вирусна инфекция, тъй като част от малчуганите са вдигнали и температура, съобщи шефът на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова. По думите й, тъй като градината не разполага със собствена кухня, храната се доставя от детската градина „Пламъче“. Тя снабдява още две детски градини – „Детско градче“ и „Ран Босилек“, но нито едно от децата там няма оплаквания.

От 23-те деца, които вчера бяха със симптоми на хранително натравяне, в инфекциозната клиника на университетската болница „Св. Марина“ са пренощували четири. Здравните власти и общината са решили днес детската градина да не работи, за да може в нея да се извърши дезинфекция. До вчера тя се е посещавала от 105 малчугани, разпределени в 4 сборни групи. Болните са от различни възрасти и групи.

От Агенцията по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция още вчера са взели проби, които да покажат точната причина за заболяването на децата. Очаква се резултатите да излязат най-рано утре, съобщи Христова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама