Измамиха двама възрастни в Търговище с 9500 лв.

11:13, 28 юли 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама възрастни търговищенци са станали жертва на телефонни измамници.

Около 10.50 часа вчера на телефона на К.Ч. на 88 години се обадил "лекар" под предлог, че са необходими пари за лечение на близък роднина убедил жертвата да му даде сумата от 3500 лв., съобщиха от Областната дирекция на МВР.

След по-малко от 2 часа телефонни измамници ужилили с 6 хиляди лева и К.А. на 73 г.

От полицията посочват, че опитите за телефонни измами отново са зачестили. Обажданията са насочени към домашните телефони на възрастни хора. Измамниците действат по нова схема – започва се с обаждане от стационарен телефон като звънящият се представя за служител на полицията. Той апелира хората да сигнализират веднага при обаждане от ало-измамници.

Малко по-късно потърпевшият получава обаждане от мобилен номер, при което е заплашен, че ако не даде исканата сума ще има тежки последствия за него. Потърпевшият се принуждава и се обажда на мнимият служител на полицията, който му казва “Давай парите, спокойно, ние ги следим”.

Престъпниците са изобретателни и често променят сюжета на измамата, отбелязват от полицията.

Оттам напомнят на всички граждани да не правят плащания под какъвто и да било предлог, след поискана сума по телефонен разговор, и да не дават пари на непознати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама