Пререкания в съда отложиха делото за радикален ислям в Пазарджик

11:16, 28 юли 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Окръжният съд в Пазарджик отложи за 16 септември делото срещу 14-те подсъдими за разпространение на радикален ислям, съобщава Радио "Фокус" – Пазарджик.

На днешното заседание в съда се явиха трима от призованите шестима свидетели. По време на разпита на първия свидетел Петър Тончев, който заяви, че е виждал знаме на "Ислямска държава" в дома на един от подсъдимите, известен с прякора Малкия Ремзи, се стигна до пререкания между адвокат Алтай Куцев и прокурора по делото Недялка Попова, след което Куцев напусна демонстративно залата. Той, както и адвокат Елвира Панкова, не се върнаха след дадената десетминутна почивка.

Куцев не бе намерен и по телефона, вследствие на което прокурорът и защитата се обединиха около искането делото да бъде отложено заради наличието на процесуални пречки за продължаването му. След кратка почивка съдът обяви, че налага на адвокат Алтай Куцев глоба в размер на 500 лева, тъй като с поведението си е станал причина за отлагане на делото. На прокурор Недялка Попова бе направена забележка заради нарушаване на реда в залата. Следващото заседание по делото е насрочено за 16 септември от 9 часа, а в момента съдът заседава по искането за промяна на мярката за неотклонение на четирима от подсъдимите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама