Главният архитект на Пловдив остава на поста засега

11:16, 28 юли 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният архитект на Пловдив Румен Русев, срещу когото преди дни Окръжна прокуратура повдигна обвинения във връзка с разрушения тютюнев склад на ул. "Одрин" 8, за момента остава на поста си.

"Това, че прокуратурата не е поискаала отстраняване от длъжност, е някакъв сигнал. Аз бих могъл да взема някакво решение, след като говоря с арх. Русев, днес ми е първият работен ден след отпуск и ще се срещна с него. Все пак, нека изхождаме от презумпцията за невинност до доказване на противното", коментира кметът Иван Тотев.

Припомняме, че във връзка със скандалното събаряне на паметника на културата през март т.г. пловдивският градоначалник бе категоричен, че не само няма да уволни главния архитект, но дори ще го убеждава да остане на поста, в случай че той сам подаде оставка.

Срещу арх. Русев са повдигнати обвинения, че е извършил близо 60 нарушения на нормативната база и е допуснал осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културното наследство, както и за корупционни практики.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама