Гл. инспектор Стефан Стефанов: Пожарът над Стара Загора е запален умишлено

11:48, 28 юли 16 25 587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„По първоначални данни пожарът над Стара Загора е запален умишлено от жители на района”, каза днес пред БТВ  главен инспектор Стефан Стефанов, началник сектор „Превантивна дейност” в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.  Работа на полицията е да изясни причините и мотивите, както и да намери извършителите.  Вече два дни на мястото дежурят пожарникари.

Припомняме, че при пожара на 26 юли изгоряха 450 дка с млади дръвчета  бор, кедър, дъб и акация, залесени преди шест години,  след големия пожар на същото място през 2007 г. Изгорели са и 50 декара със сухи треви и храсти.

В борбата с огнената стихия се включиха седем противопожарни автомобила от Стара Загора, Казанлък, ТЕЦ „Марица-изток 2” и ТЕЦ „КонтурГлобал Марица-изток 3”. В гасенето участваха и служители на Регионална дирекция на горите с високопроходима техника, както и доброволци.

„През изминалия месец в Старозагорска област са гасени общо 321 пожара, от които 293  без загуби и 28 със загуби”, съобщи още главен инспектор Стефанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама