ДБГ иска проверка на лесничейството в Минерални бани заради сечта на гората

11:59, 28 юли 16 / Политика 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Димитър Делчев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок, член на правната комисия в парламента, внесе в деловодството на Народното събрание въпрос към министъра на земеделието и храните относно голата сеч в Община Минерални бани.

Депутатът призовава министър Танева за цялостна проверка на Общинското лесничейство в Минерални бани за последните 2 години, за да се установи дали са налице престъпни действия или бездействия от страна на служителите на лесничейството, които са в нарушение на възложените им със закон отговорности, както и има ли други подобни случаи на територията на стопанството.

Министърът на земеделието и храните ще трябва да представи пред народния представител информация за извършена проверка за законосъобразността на направените сечи и какви наказания са наложени на контролните органи, както и на фирмите, извършили сечта.  

Има твърдения, че това са санитарни сечи, но в същото време са увредени младите насаждения, което ще затрудни възстановяването на гората, коментира Делчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама