Община Пловдив продава за не по-малко от 2 млн. лв. терена на бившия РУМ "Родопи"

12:59, 28 юли 16 25 604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Пловдив ще продаде на "Виталис - 66" ООД парцела на бившия РУМ "Родопи" с площ 3.5 декара за не по-малко от 2 милиона лева. Това решиха на днешната си сесия общинските съветници в Пловдив.

Дружеството е собственик на сградата на бившия районен универсален магазин на бул. "Александър Стамоболийски" 31 и е суперфициар на учредено възмездно безсрочно право на строеж за пристрояване на четири нива към съществуващата нежилищна сграда.

Предложението цената на сделката да е не по-ниска от 2 милиона лева бе направено днес в залата на местния парламент от общинския съвет от ГЕРБ Веселин Маневски. Вносителят в лицето на зам.-кмета Димитър Кацарски, представляван на днешното заседание от зам.-кмета Георги Маринов, прие предложението и съветниците гласуваха решение.

Пазарната оценка на парцела, изготвена от независим изпълнител, е 195 хиляди лева.

Всички данъци и такси по сделката, включително ДДС върху стойността на идеалните части от имота - собственост на Община Пловдив, се дължат от "Виталис - 66" ООД, представлявано от управителя Константин Кирилов Тилев, е записано още в решението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама