Нови случаи на хепатит А в "Столипиново"

13:10, 28 юли 16 25 899 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всекидневно се регистрират нови случаи на заразени с хепатит А в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив, съобщава директорът на Дирекция "Надзор на заразните болести" в Регионалната здравна инспекция д-р Моника Троянчева, цитирана от радио "Фокус" - Пловдив. По думите й, заразените вече са 19, а бройката им всеки ден се увеличава. "Опасността за населението остава, тъй като хигиената в квартала е много занижена", каза още д-р Троянчева, която прави периодични проверки.

"Това, което видях тази сутрин е, че контейнерите са празни, а боклукът е изхвърлен отстрани", заяви още Троянчева. По думите й непрекъснато има движение извън махалата, което е много притеснително. "Ангажирала съм представители на две неправителствени организации и на местната църква, които да обясняват на живущите в квартала, колко е сериозна заразата с хепатит А и, че ако искат да я избегнат трябва да повишат личната си хигиена", поясни Моника Троянчева.

По думите й, освен, че има опасност за цялата ромската махала, има и за останалата част от града, тъй като това не е изолиран квартал. По думите й, епидемията в "Столипиново" не е овладяна. "В Асеновград случаите са 31, но условията в циганската махала са по-добри и се взимат мерки", каза още директорът. "Общината много по-активно е организирала сметосъбирането и сметоизвозването и самите хора имат по-сериозно отношение, това е разликата между двете ромски махали", заяви Троянчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама