Товарните автомобили вече влизат безплатно в митницата в Пловдив

14:05, 28 юли 16 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Товарните автомобили вече влизат безплатно в митницата в Пловдив. Това стана възможно, след като днес официално бе открит изградения нов "вход-изход", осигуряващ свободен достъп на превозните средства за проверка на стоки и товари в митница "Пловдив", съобщиха от Агенцията.

Началникът на Митница Пловдив Павел Геренски и изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев, в присъствието на митнически служители и журналисти посрещнаха тази сутрин първия камион, който премина през новоизградения вход.



"Намерено е едно добро функционално решение в услуга на бизнеса и на всички икономически оператори в страната", заяви началникът на Митница Пловдив Павел Геренски. Той  подчерта своята благодарност за оказаното съдействие на община Пловдив, на фирмите и гражданските сдружения, изразили по категоричен начин своята непримиримост към създадения проблем, на фирмите, изпълнители на проекта. "Реализираното решение е в изпълнение на нашата цел за подобряване митническото обслужване и намалява разходите на превозваческите фирми. Проектът за свободен достъп е още от 2014 година", допълни още Павел Геренски и уточни, че изпълнението му се е забавило, поради съдебно обжалване на разрешението за строеж за нов достъп.

Изпълнителният директор на Съюза на Международните превозвачи Йордан Арабаджиев благодари на ръководството на Агенция „Митници" и Митница Пловдив за реализирания проект, който ще спести на превозваческия бизнес 1 млн лева годишно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама