Авария на най-големия водопровод във Варна остави хиляди на сухо

14:48, 28 юли 16 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пробив в стоманената конструкция на най-големия магистрален водопровод Варна - „Златни пясъци“ е причината за частични нарушения и спиране на водоподаването по засегнатото трасе, съобщиха от ВиК - Варна.

За да не се стигне до принудително пълно спиране на водата в засегнатия от тежката авария район, превключиха водоподаването от авариралото съоръжение с Ф 1220, по което всяка секунда преминават около 800 литра вода, към съществуващ стар водопровод. Неговият дебит обаче не позволява подаване на повече от 250 литра в секунда.

С оглед сложността на аварията и голямата дълбочина - над 7 метра, на която специализираните екипи трябва да достигнат, за отстраняването й ще е нужно около денонощие. В това време абонатите ще продължат да са в ограничителен режим на получаване на вода от аварийно включения водопровод с по-малък дебит.

Аварийните екипи на „ВиК - Варна“ работят денонощно за максимално скъсяване на срока по отстраняването на пробива и възстановяване на нормалното водоподаване към ползвателите.

В част от засегнатите райони - в к.к. „Чайка“, в к.к. „Ален мак“ и във „Виница“, са осигурени водоноски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама