Приемът в детските градини в Плевен ще става по точкова система

15:03, 28 юли 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Класирането и записването в детските градини в Плевен ще става по точкова система. Това прие днес на редовното си заседание местният общински съвет. В приетата наредба за условията и реда за записване се посочва, че приемът ще става по три основни критерия-за постоянен и нястоящ  адрес в община Плевен се дават три и две точки. Ако родителите са редовни студенти в Плевен, се дават две точки. Допълнителен бонус получават децата, които са били в яслени групи на територията на града поне шест месеца.

Допълнително шест точки се дават на  дете-сирак и три точки- на полусирак. Децата с увреждане над 50% ще имат по пет точки. Три точки се дават за дете, настанено в приемно семейство, допълнително точка получават и децата от многодетни семейства.

По този начин ще се покрие критерият за държавен образователен стандарт и оптимално ще се използват услугите в детските градини, каза кметът Георг Спартански, по чието предложение бе приета наредбата. Според него така  ще се ограничи практиката за фиктивно записване на деца и заемане на места, които следва да се ползват от семейства, нуждаещи се от тази услуга,. Новата наредба предвижда да има  систематизираност и прозрачност на процеса при реда за записване в детските градини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама