Вирус провали визитата на Бойко Борисов в Хасково

15:22, 28 юли 16 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Летен вирус попречи на премиера Бойко Борисов да присъства днес на символичната копка на завода на японската фирма "Язаки" на пътя Димитровград - Хасково. Съпартийци на министър председателя обясниха, че заради заболяването си той не може да присъства. В същото време той откри най-старата санирана сграда в София заедно с регионалния министър Лиляна Павлова.

Заводът се очаква да заработи след година. Работните места ще са за 3 000 души. Това според вицепремиера Томислав Дончев превръща компанията в един от най-големите инвеститори в България. Досега компанията е открила заводи в Ямбол и Сливен. Министърът на икономиката Божидар Лукарски заяви, че България предразполага големите инвеститори.

Хасковска област е избрана за третия завод заради добрата инфраструктура, посочи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той изтъкна, че магистрала "Марица" е изиграла ключова роля. Изказването му обаче идва в момент на недоволство на пътуващите по аутобана заради бабуните. В момента тече ремонт на трасето Любимец - Харманли. На няколко пъти се налагаше ремонт и по ЛОТ 1 от Оризово до Димитровград.



Заводът ще бъде построен на площ от 64,5 дка, като производството се предвижда да бъде разположено на около 30 000 кв. м. Сградата е проектирана с нужните производствени и складови зони, помещения за сградна и техническа поддръжка, както и със съответните административни и битови помещения. В завода ще се прави асемблиране на кабелни инсталации за автомобилната индустрия.

Кметът на Димитровград Иво Димов пък обяви, че в много скоро време ще започне строителството на още един завод и се очаквало 5-я в Европа строителен предприемач да отвори предприятие в Димитровград. Голяма част от хората обаче не вярват това да се случи. Много от тях изтъкват, че то няма толкова хора в областта, които да работят, защото те вече са емигрирали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама