Лидер на ДБГ хвърли оставка в Стара Загора

16:02, 28 юли 16 / Политика 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният координатор на  "Движение България на гражданите" (ДБГ) Димитър Чорбаджиев се оттегли от поста.

„Причините са натрупани назад във времето”, обясни Чорбаджиев. По думите му основните мотиви са опит за авторитаризъм в управлението на ДБГ в Старозагорска област, опити за допълнително напрежение в работата на Реформаторския блок, несъгласие с методите за изграждане на партийни структури и тяхното функциониране, незачитане мнението на местните ръководства. „Едноличните решения и назначения на ръководни партийни постове се вземат само от един човек-депутатът от Реформаторския блок  Димитър Танев, който е и зам.-председател на ДБГ”, обясни Чорбаджиев.

„Дълго време премълчавах много неща, но днес реших да дам гласност. Не бих сменил своите принципи за правенето на политика”, категоричен е Чорбаджиев и припомни, че заема поста областен координатор на партията от 2014 година. Той посочи добрите резултати на блока по време на местните и парламентарните избори, както и доброто сътрудничество с представителите на останалите партии в него.

Според него, несъгласието му е свързано с начините, по които са били назначавани определени хора за общински председатели на структурите в Казанлък, Стара Загора и Чирпан, както и заместникът му в областната организация.

В община Стара Загора движението има 180 членове, в областта те са около  500. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама