Започват ремонтите на бул. "Руски" и ул. "Гладстон" в Пловдив

16:25, 28 юли 16 25 608 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на бул. "Руски" в Пловдив започва от понеделник (1 август), съобщи кметът Иван Тотев. На първия етап ще бъде затворено само западното платно в отсечката от Централна гара до кръстовището с ул. "Гладстон". До края на тази седмица ул. "Любен Каравелов" ще бъде пусната за движение двупосочно, за да може да се пренасочи трафикът от бул. "Руски".

Между 8 и 10 август ще бъде затворено кръстовището на "Пещерско шосе" и бул. "Васил Априлов" и ще започне ремонтът на ул. "Гладстон". Срокът за завършване на реконструкцията е 70 дни, изпълнител е "Пътинженеринг". Старата паважна настилка в участъка от бул. "Васил Априлов" до бул. "Руски" ще бъде подменена с асфалт, ще се направи и разширение на кръстовището "Руски" - "Гладстон", с нова лента, която да обслужва десния завой и да има вход към мол "Марково тепе".

Въпросното разширение ще "погълне" къщаета, която се намира в непосредствена близост до мола и за чието отчуждаване Община Пловдив предложи 300 хил. лева. Собствениците искаха над 1 млн. лв., но по думите на Тотев имотът вече има нови собственици и се очаква те да приемат предложението.

Само през този и следващия уикенд ще се затваря за движение частично кръстовището на бул. "Княгиня Мария-Луиза" и бул. "Източен". Частично ще започне и затварянето на кръстовището на бул. "Освобождение" с "Цариградско шосе", като ще бъде създадена временна организация на движението.

"Тази година в Пловдив има страшно много ремонти. Мисля, че хората очакваха това, надявам се през септември вече градът да се "отпуши", коментира Тотев.

През есента ще започнат търговете за изпълнител на подземното преминаване при Водната палата, за да може напролет догодина да започне изграждането на обекта. Паралелно с това ще върви и процедурата за инженеринг на "Модър-Царевец". По ОП "Региони в растеж" пък ще се премахне паважът по бул. "Марица-юг" в участъка от Водната палата до бензиностанцията на "Шел".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама