Нова електронна платежна услуга стъпва на българския пазар

16:37, 28 юли 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една от най-бързо развиващите се европейски компании за електронни платежни услуги стъпва и на българския пазар. Това е литовската фирма за финансови технологии Paysera, лицензирана от Националната банка на Литва. Дейността й е свързана с емитиране на електронни пари и предоставяне на платежни услуги в страните от Европейския съюз. 

Иновативна услуга за международни разплащания ще предлага у нас Paysera в отговор на нуждите за оптимизация на банковите разходи на голяма част от малките и средни компании.

Компанията стъпва на българския пазар с идеята да осигури качествени, надеждни и бързи международни валутни преводи на цени от 0.15 евро за транзакция в рамките на Европейския съюз чрез IBAN за юридически лица. За физическите лица първите 30 превода всеки месец ще са безплатни, обяснява предимствата на Paysera Мартин Богданов, изпълнителният директор на българското дружество, представляващо литовската компания.  

"Друго предимство е, че преводът ще бъде доставян в по-кратки срокове – обикновено в рамките на един ден, а не рядко и за два - три часа“ - допълва Богданов. 

Paysera ще предлага своите услуги изцяло онлайн, като самото откриване на сметка също не изисква физическо посещение в клон. 

От откриването на сметка, през месечната й поддръжка до уеб-банкирането ще са изцяло безплатни за потребителите. Както и ще могат да прехвърлят средствата си по всяко време на денонощието, а международните валутни плащания ще се извършват на възможно най-ниска цена от 3.25 евро извън ЕС.

Амбициите на литовската компания са в скоро време да се превърне в добра алтернатива на някои от банковите услуги. Компанията планира също така да предлага на пазара някои финансови услуги за търговци, като портал за онлайн плащания чрез банкови сметки, чрез кредитни карти, чрез SMS и други методи. Както и система за продажба на електронни билети за събития и др. Както и международна VISA карта, която е изключително изгодна за разплащания в евро. 

Всяка фирма или физическо лице може безплатно да си открие сметка онлайн в сайта на компанията чрез лесен процес на регистрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама