Немски инвеститор иска терени в Търговище за предприятие със 150 работни места

17:40, 28 юли 16 25 617 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Търговище днес даде  съгласие за продажба на 3 поземлени имота  чрез публичен търг с тайно наддаване. Те се обявяват за продажба след заявен инвеститорски интерес от германска фирма за изграждане на модерно предприятие и разкриване на нови 150 работни места. Това гласи одобрената докладна, която беше внесена от зам.-кмета Валентин Велчев. Имотите се намират в кв. „Запад” 2 и са на площ от 21 433 кв.м. в тяхната съвкупност. Предназначението е за производствен, складов обект. Началната тръжна цена е 555 000 лв. без ДДС, информираха от пресцентъра на общинската администрация.

Фирмата планира изграждане на предприятие за обработка на текстил и готови облекла. Предвидената инвестиция е в размер на 8 млн. лв. и ще осигури нови работни места в Търговище, което е сред приоритетите в работата на Общинската администрация.

Предприятието ще използва най-модерните технологии от Германия и Италия в изграждането на производството си и обработката на облекла. Проектът включва собствена затворена пречиствателна станция с две нива на пречистване – биологично и химично. Включен е прецизен контрол на отпадните води. Те ще преминават също през филтри за мъх и за суха маса. Ежегодно продукцията ще бъде проверявана и от независим одит за съответствие с екологичните нормите в текстилната промишленост в Западна Европа, където е и основният им пазар.

От фирмата уточняват, че най-често използваното средство за избелване на дънков плат са глюкозата, ензими и лазерни технологии. Предприятието ще пере и омекотява материите с препарати, които се ползват и в домакинствата. Багрилата за оцветяване на облеклата са швейцарско производство. Те са водоразтворими и притежават сертификат ЕКО 100, доказващ 100% екологичност.

Фирмата е основана през 1984 г. и има 9 предприятия в Европа, които се ползват с добра репутация. Постоянни клиенти на компанията са световни марки от модната индустрия, които изследват прецизно всяка материя и химикалите, използвани за обработката й. 

Съгласно българското законодателство, дружеството трябва да защити инвестиционното си намерение пред всички институции, за  да получи нужните разрешителни. Планира се да стартира дейността си през септември 2017 г., обявиха от пресцентъра на общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама