ОбС Сливен подкрепя общината за иск от държавата на имоти на Минералните бани и Карандила

17:46, 28 юли 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници на редовно заседание днес дадоха съгласие Община Сливен да поиска от РИОСВ част от внесените отчисления по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците, необходими за разплащане за предварително третиране на битовите отпадъци от системата за организирано сметоизвозване.

Местният парламент разгледа общо 43 точки от дневния ред. Гласувано беше предложението общината да поиска държавата да й предостави безвъзмездно имоти на Сливенските минерални бани и на м. Карандила. Закрита беше социалната услуга „Наблюдавано жилище”. Съветниците не се съгласиха да намалят капацитета на социалната услуга „Център за работа с деца на улицата”.

Сесията даде съгласие община Сливен да кандидатства с проект към Инвестиционната програма за климата на Националния доверителен екофонд за саниране на сградата на ЦДГ „Звездица“ в кв. „Даме Груев”.

Кметът Стефан Радев беше упълномощен да представлява община Сливен в общото събрание на Асоциацията по ВиК. За представител в Областния съвет за бедствия и аварии беше избран общинският съветник от ГЕРБ Тодор Начев.

На днешното си редовно заседание Общинският съвет в Сливен направи промени в постоянните си комисии, предостави безвъзмездно терен за изграждане на полигон за борба с градушките в селата Камен и Николаево по предложение на кмета Стефан Радев, избра представител на общинския съвет в Областния съвет за бедствия и аварии, гласува и други важни въпроси, свързани с дейността на общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама