„Уикилийкс“ хакна гласовите пощи на членове на Демократическата партия в САЩ

18:53, 28 юли 16 / Свят 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разследващият сайт „Уикилийкс“ публикува звукови файлове от пощите на членове на Демократическата партия , съобщава The Washington Times.

В нощта, в която президентът Барак Обама и кандидатурата на вицепрезидент Тим Кейн трябваше да говорят пред Националната конвенция на демократите във Филаделфия, организацията за „изтичания“ пусна хакнати гласови съобщения на водещи представители на партията.

„Уиклийкс“ качи 29 mp3 файла на обаждания, заедно с телефонните номера, с обща продължителност 14 минути.

Никое от съобщенията не съдържа нищо, което веднага може да бъде определено като незаконно или засрамващо, но самият факт, че системата на гласовите пощи на Националния комитет на Демократическата партия е била хакната е срамен сам по себе си, а и може да стане източник на далеч по-големи скандали по-късно.

Повечето от съобщенията са про-форма траеща няколко секунди, съдържаща само обаждане на хора, които искат човек на име „Андрю“ да им се обади обратно. Някои обаждания обаче са с гневен характер.

„Бясна съм от това, което правите с Бърни Сандърс. Той има прекалено голямо влияние“, гласи едно от по-дългите съобщения на жена, която се идентифицира като с личност с фиксирани доходи, дарявала средства на Хилъри Клинтън.  

Миналия петък „Уикилийкс" публикува към 20 000 имейли, разменени между лидери на Демократическата партия. Те разкриват презрително и подозрително отношение на партийното ръководство към Бърни Сандърс, бившия съперник на Хилари Клинтън в надпреварата за кандидатурата на демократите в президентските избори.

В съобщенията се обсъжда как лидерите на демократите могат да възпрепятстват победата на Бърни Сандърс, основния съперник на Хилари Клинтън. Заради скандала с изтичането на данни председателката на националния партиен комитет Деби Уосърман-Шулц бе принудена да подаде оставка.

Екипът на Клинтън намекна, че Русия може да стои зад изтичането на имейлите с цел да съдейства за кампанията на Доналд Тръмп, по-критичен към НАТО от своята съперничка. Същото мнение изрази и президетът Обама в телевизионни интервю. ФБР разследва пиратската атака, без да съобщава кого подозира, отбеляза АФП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама