Музикална фиеста с Калин Вельов ще има в Стара Загора

07:06, 29 юли 16 / Култура 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвместен музикален спектакъл посветен на златните български песни от втората половина на 20-ти век, ще представят днес на Античния форум в Стара Загора Калин Вельов и TUMBAITO, и оркестърът на Държавна опера Стара Загора .

На Античния форум от 21.00 часа ще прозвучат в нови версии с латиноаранжименти шлагерите от 60-те, 70-те и 80-те години.   В концерта ще вземат участие оркестърът на Старозагорската опера с диригент Димитър Косев и балетът със специална хореография на Радост Младенова-Арабаджиева. В представлението ще се включат и танцьорите от два старозагорски клуба - Salsa club Caribe и ST Денс Клуб. 

TUMBAITO e първата по рода си латино формация в България създадена през 2007 г., която изпълнява танцувална салса. Основател на групата е перкусионистът и неин вокал Калин Вельов, а другите и членове са: Мартин Ташев - вокал, тромпет; Мишо Йосифов - тромпет, вокал; Милен Петров - тропмет; Вили Стоянов - тромбон, вокал; Милен Кукошаров - пиано, вокал; Борис Таслев - бас и Стефан Кожухаров - тимбалес. В края на 2013 издават едноименния си албум с латино версии на български песни, а през 2016 продължават линията на латино аранжиментите им, но този път съчетани с участието на симфоничен оркестър.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама