Фестивал на старинната музика, песен и танц „Страваганца” започва в Каварна

08:07, 29 юли 16 / Култура 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десето издание на фестивала за старинна музика,песен и танц „Страваганца” ще се проведе от днес до 19 август, съобщиха от Община Каварна. Инструменталисти и певци ще усъвършенстват уменията си в майсторски класове по оперно пеене и класическа китара под ръководството на маестро Михаил Ангелов, Столина Добрева и директора на фестивала – Петя Плугчиева.

За пореден път морският град е домакин на майсторски клас за млади китаристи под ръководството на д-р Столина Добрева. Днес в галерия „Христо Градечлиев“ те ще представят произведения на творци от епохата на Средновековието и тяхната съвременна интерпретация.

„Страваганца“ няма конкурсен характер. Целта на фестивала е да запознае публиката с постиженията на творците от епохата на Средновековието и да представи съвременната интерпретация и изпълнения на участниците в събитието. Заключителният концерт на участниците в майсторски клас „Класическа китара“ на Столина Добрева ще бъде на 4 август. От 6 до 13 август ще се проведе майсторският клас “Вокална техника“ на Петя Плугчиева, който също ще завърши с концерт на площад „Защитата на Каварна“. Майсторският клас за млади оперни певци на маестро Михаил Ангелов ще се проведе от 14 до 19 август. Той също ще завърши с концерт на участниците.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама