АПИ: Дъговият мост на изхода на Русе за София е безопасен

08:07, 29 юли 16 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дъговият мост в Русе е безопасен и има потенциал да обслужва автомобилния трафик за дълъг период от време. Това показва извършеното обследване на експлоатационното състояние на моста над река Русенски Лом на първокласния път I-5 Русе - Велико Търново от Института по пътища и мостове в началото на юни тази година.

Това съобщиха от АПИ днес в отговор на запитване на Topnovini.bg.

Уточнява се още, че асфалтовата настилка на съоръжението и хидроизолацията са в добро състояние. С частично нарушени елементи в началото на моста са дилатационните фуги и се разглеждат възможностите за осигуряване на средства и ремонта им.

Причините за уточненията се крият в разпратени до медиите „документи“ преди ден. Те са изпратени от електронен адрес [email protected]. Единият от тях е представен като „доклад“, написан на бланка на Областно пътно управление до председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ София относно „влошеното експлоатационно състояние“ на този мост, който обаче не е подписан от никого. В този „доклад“ и „записка“, приложена към него, съоръжението е с липсващи и корозиращи елементи и др. нарушения, с оглед на които „може да се твърди, че като цяло моста е в аварийно състояние“.

„Агенция „Пътна инфраструктура“ не коментира анонимни писма, изпратени по електронна поща от неизвестен подател. В съответствие с административния ред кореспонденцията в администрацията се осъществява с извеждане на писмото, изходящ или входящ номер, дата на изпращането и получаването му, каквито в анонимната кореспонденция липсват“, отбелязват още по този повод от АПИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама