15 000 лева са заложени за провеждането на селищния празник на община Завет

09:18, 29 юли 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 15 000 лева са необходимите средства за организирането и провеждането на традиционния селищен празник на град Завет. Това става ясно от решение, гласувано на последното заседание на Общинския съвет. Със средствата от общинския бюджет ще се обезпечат финансово планираните двудневни мероприятия, които започват днес.

Според изготвената план-сметка, най-много – 5 хиляди лева ще бъдат за наградния фонд на конните надбягвания, които са кръг от националния шампионат. Те ще се проведат утре от 10.30 часа в местността „Гемиите” по пътя за Исперих.

4800 лева ще струват разходите за развлекателната програма с участието на местни колективи, Формация "Захир", DJ, поп-фолк певицата Гергана и лятно кино.

За външни услуги – изграждане на сцена, осветление, озвучаване, декори, празнична заря и други режийни разходи са заделени 3700 лева. Разходите, които ще направят организаторите за наградния фонд на спортните мероприятия ще бъдат в размер на 1500 лева.

Средствата ще бъдат изплатени от фонд „Култура”. По бюджета на община Завет за 2016 година за културния календар са предвидени общо 34 200 лева, се посочва още в докладната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама