Дани Каназирева: Управляващите правят огромен гаф с Панаира

09:26, 29 юли 16 / Политика 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Съюз за Пловдив" настоява правителството да отмени решението за дарение на 29 % от акциите на община Варна, съобщиха от пртията.

Решението на управляващото мнозинство за прехвърляне на 29% от акциите на "Международен панаир – Пловдив" АД е огромен гаф спрямо Пловдив, категорична е Дани Каназирева, председател на ППГОС "Съюз за Пловдив".

На сесията на 2 август  групата съветници ще настоява за преразглеждане и отмяна на решението в Министерския съвет.

Първото българско изложение – Панаирът, е една от емблемите на нашия град, с която пловдивчани се гордеят. Въпрос на чест и достойнство е да си го запазим. Община Варна няма нищо общо с Панаира и не бива да се допуска дарението на акциите да стане факт, тъй като такъв акт е лишен от всякаква икономическа логика, счита Каназирева.

Ако управляващите наистина са загрижени за съдбата на търговското дружество, трябва да намерят механизми за разрешаване на казуса и в частност с апортираните имоти в Стария град в полза на Пловдив. В случая, че решението си остане в сила, това ще бъде пореден пример как политиката се използва за разменна монета.

Фирма "Пълдин туринвест" беше създадена в съдружие с бизнесмена Георги Гергов през 2006 г. с решение на Общинския съвет и по предложение на управляващите по онова време партии - СДС, БСП, ВМРО и ДПС.  бщина – Пловдив апортира в акционерното дружество редица ценни имоти, сред които са 14 къщи и незастроени парцели в Стария град. Днес ефектът от това публично – частно партньорство е нулев.

С решението на Министерския съвет държавата на практика вдига ръце от Панаира. За нас разумните варианти са два - или държавата да си запази акциите, или да ги предостави на община Пловдив, коментира  Дани Каназирева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама